El dia 4 de Juny vam anar a visitar el Barri Gòtic, es diu així ja que es va construir en la època gòtica, a mitjans del segle XII fins al renaixement.Primer anem a veure la plaça Catalunya, al mateix cor de la ciutat de Barcelona.D'aquí parteixen importants vies de comunicació com la Rambla, el passeig de Gràcia, la rambla de Catalunya o les rondes de la Universitat i de Sant Pere i el carrer de Pelai, igual com l'avinguda del Portal de l'Àngel, la gran artèria comercial de la ciutat. Aquesta plaça es va construir a l'any 1859, en el Pla Rovira. L'ajuntament la va demanar construir per a L'Exposició Universal de 1888. A la part alta de la Plaça Catalunya es pot veure la emblemàtica façana d'un gran edifici, és el "Banco Español de Credito", aquest banc pertany, actualment a Banesto, Banesto és un acrònim del nom original del banc:
Banco Español de Crédito.
Dins de la plaça Catalunya hi ha un monument dedicada a Francesc Macià, president de la Generalitat i militar Espanyol.
En la part del davant del monument es pot llegir en una inscripció:
"Aixi heu de voler Catalunya, com tantes vegades jo he promesa al poble, políticamen lliure, socialment justa, i econòmicament prospera i espiritualment gloriosa."
Francesc Macià
Després d'haver visitat la meravellosa plaça Catalunya, anem en direcció a la plaça Ramon Amadeu, que va néixer a Barcelona al 17450, i va morir a l'edat de 76 anys, en l'any 1811. Va residir en aquesta ciutat fins al 1809, que va fugir perseguit pels francesos a Olot, on va fer imatges, sent les més notables un Sant Crist i La Verge del primer dolor de Castelló d'Empúries i una Verge de la Pietat; Sant Bru per a l'Església de Sant Jaume de Barcelona; Santa Teresa per a la dels Sant Just i Pastor; Santa Anna amb la Verge en braços i Sant Joaquim, grup que es venera en la ex col·legiata de Santa Anna i la del beat Josep Oriol, per a la de San Sever. Mare de Déu dels Desemparats de la església del Pi a Barcelona. Quan estàvem situats davant de la església, per entrar-hi vam veure que estava tancada. Després de anar a veure, o intentar veure la església, anem cap al carrer Bertrellans, on hi han exactament 7 fanals situats a les parets d'aquest peculiar carrer tan estret, on continuem recte fins a arribar a la plaça Vila de Madrid ,
Després de caminar per aquests carrer girem a la esquerra per el carrer Petritxol, un dels carrers més petits i menys transitats de tota Barcelona, en aquest carrer podem veure uns rodolins situats en le
s parets de les cases.
Entre la gent que ha viscut aquí cal destacar la presència de: Josep PuigGari i Llobet (1821-1903). Protector de la cultura i de les arts. Nasqué al carrer de Petritxol i visquè aquesta casa.
Etiquetas: Barri Gòtic, Xavier
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
Guguelé




0 comentarios:
Publicar un comentario