El dia 4 de Juny vam anar a visitar el Barri Gòtic, es diu així ja que es va construir en la època gòtica, a mitjans del segle XII fins al renaixement.Primer anem a veure la plaça Catalunya, al mateix cor de la ciutat de Barcelona.D'aquí parteixen importants vies de comunicació com la Rambla, el passeig de Gràcia, la rambla de Catalunya o les rondes de la Universitat i de Sant Pere i el carrer de Pelai, igual com l'avinguda del Portal de l'Àngel, la gran artèria comercial de la ciutat. Aquesta plaça es va construir a l'any 1859, en el Pla Rovira. L'ajuntament la va demanar construir per a L'Exposició Universal de 1888. A la part alta de la Plaça Catalunya es pot veure la emblemàtica façana d'un gran edifici, és el "Banco Español de Credito", aquest banc pertany, actualment a Banesto, Banesto és un acrònim del nom original del banc: Banco Español de Crédito.









Dins de la plaça Catalunya hi ha un monument dedicada a Francesc Macià, president de la Generalitat i militar Espanyol.
En la part del davant del monument es pot llegir en una inscripció:

"Aixi heu de voler Catalunya, com tantes vegades jo he promesa al poble, políticamen lliure, socialment justa, i econòmicament prospera i espiritualment gloriosa."
Francesc Macià




Després d'haver visitat la meravellosa plaça Catalunya, anem en direcció a la plaça Ramon Amadeu, que va néixer a Barcelona al 17450, i va morir a l'edat de 76 anys, en l'any 1811. Va residir en aquesta ciutat fins al 1809, que va fugir perseguit pels francesos a Olot, on va fer imatges, sent les més notables un Sant Crist i La Verge del primer dolor de Castelló d'Empúries i una Verge de la Pietat; Sant Bru per a l'Església de Sant Jaume de Barcelona; Santa Teresa per a la dels Sant Just i Pastor; Santa Anna amb la Verge en braços i Sant Joaquim, grup que es venera en la ex col·legiata de Santa Anna i la del beat Josep Oriol, per a la de San Sever. Mare de Déu dels Desemparats de la església del Pi a Barcelona. Quan estàvem situats davant de la església, per entrar-hi vam veure que estava tancada. Després de anar a veure, o intentar veure la església, anem cap al carrer Bertrellans, on hi han exactament 7 fanals situats a les parets d'aquest peculiar carrer tan estret, on continuem recte fins a arribar a la plaça Vila de Madrid , on podem veure les restes de la necròpoli romana del segle II. Una vegada ja em acabat de fer la foto en aquesta plaça anem direcció al carrer portaferrissa, que deu el seu nom a la gran impressió que va tindre en la seva època, ja que totes eren de fusta, però en aquell carrer eren de ferro.
Després de caminar per aquests carrer girem a la esquerra per el carrer Petritxol, un dels carrers més petits i menys transitats de tota Barcelona, en aquest carrer podem veure uns rodolins situats en les parets de les cases.
Entre la gent que ha viscut aquí cal destacar la presència de: Josep PuigGari i Llobet (1821-1903). Protector de la cultura i de les arts. Nasqué al carrer de Petritxol i visquè aquesta casa.

0 comentarios:

Guguelé