Rambles

De la universitat Pompeu Fabra a aquell que descobrí amèrica

Arribem al punt de reunió, al costat de la Universitat Pompeu Fabra i entrem a la famosa universitat per a veure la moguda vida dels estudiants universitaris.

Seguint el nostre camí trobem el famós Museu de la Cera, inaugurat el 1973, on s'exposen prop de tres-centes de rèpliques exactes en cera de gent famosa. Més informació en aquest enllaç.



Just al costat trobem un comediant (a la part de més al sud de Les Rambles són molt habituals) fent un espectacle d'allò més peculiar:




Ara ens dirigim a les Drassanes de Barcelona, que són unes de les més importants del món i actualment es troben convertides en la seu del museu Marítim de Barcelona. L'edifici, d'estil gòtic, va ser construït a finals del segle XIII, durant el regnat de Pere el Gran. Aquestes drassanes no van ser les primeres de què va disposar la ciutat. Es tenen noticies que ja se n'havien començat unes al costat de la porta de Regomir tocant a la muralla durant la conquesta de Mallorca i de València per Jaume I, el 1243. A partir de la construcció de les noves muralles al segle XIV, les drassanes instal·lades al peu de la muntanya de Montjuïc passen a ser les úniques de la ciutat.
Les drassanes son uns edificis on es construeixen i reparen vaixells. Les drassanes han evolucionat al llarg del temps, desde petits espais de la platja destinats a buidar troncs i modelar barques a les actuals drassanes industrials modernes, on es construeixen transatlàntics i superpetrolers.

Seguint el nostre camí, arribem a l'estatua de Colom, el famós personatge de nacionalitat discutida que va descobrir amèrica, la seva escultura, senyalant a l'oest (en direcció a amèrica), es un dels monuments mes visitats de la ciutat. El Monument a Colom és una de les més famoses estàtues de la ciutat de Barcelona. Va ser construïda en homenatge al descobridor Cristòfor Colom i es troba a la plaça del Portal de la Pau, punt d'unió entre el sud de les Rambles i el Passeig de Colom, davant del port de Barcelona, a l'antiga Porta de la Pau. A l'interior de la columna hi ha un ascensor que permet pujar fins a la semiesfera situada sota els peus de l'estàtua, des d'on es divisa la ciutat.

0 comentarios:

Guguelé