Rambles

Del Govern Militar al palau de Mar

Ara que, per fi hem arribat al mar, contemplem l'atrafegada vida dels conductors i guies de les "Golondrinas, uns vaixells que, des del 1888 passeigen turistes i Barcelonins per igual al llarg del port de la ciutat. Aquests vaixells van ser inaugurats amb motiu de l'Exposició Universal de Barcelona, aleshores eren propulsades per un motor de vapor i tenien capacitat per a vint passatgers.



Molt aprop d'on som, es troba un peculiar pont mòvil que s'obre per a permetre el pas als baixells, procès que sense ser una gran atracció turista, si que atreu b astants curiosos. A l'altre banda d'aquest pont, trobem el Port Vell, una àrea de lleure situada a un antic port de pescadors. Les ofertes que ofereix aquesta àrea són molt nombroses, amb activitats que van desde el famós cinema futurista "IMAX" fins al gran centre comercial
"Maremagnum", passant pel famós aquari "Aquarium".



Per acabar, arribem al palau de mar, allà ens informem una mica sobre aquest edifici, d'arquitectura portuària típica del segle XIX. Es va construir entre 1880 i 1890 per a acollir els antics Magatzems Generals de Comerç. Avui és la seu del Museu d'Història de Catalunya i del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya. Sota els arcs característics d'aquest edifici, els diversos bars i restaurants oferixen les seves especialitats a tothom.

0 comentarios:

Guguelé